Gå til innhold

Ole Bok ønsker å skape leselyst og leseglede for barn i Nord-Troms, og vi på biblioteket vil motivere foreldre til å vise barna veien inn i bøkenes verden – uavhengig av egne leseferdigheter.

Mål:

  • Styrke barns selvfølelse
  • Bidra til god språkutvikling
  • Øke leselyst og leseferdigheter
  • Gjennom positive opplevelser og stimulering til bruk av bøker legge til rette for regelmessig oppfølging av alle barn fra 0-6 år.

Alle barn i Lyngen vil få utdelt gavebøker fra biblioteket

Gavebok til nyfødte
Gavebok til 4-åringene
Gavebok til 6-åringene
Til sammen har alle barn ved skolestart mottatt tre gavebøker.

Alle barn mottar gavekort og invitasjon til egne ”Ole Bok” arrangement på biblioteket hvor gavebøkene overrekkes. På disse arrangementene leser og forteller de ansatte på biblioteket. Foreldrene blir kjent med biblioteket og tilbudene de har. I tillegg blir de kjent med andre barn og foreldre på samme alder.

Det å koble lek, bilder, barn og utvikling -med fokus på boka som møteplass – oppfattes som en god vei å gå for leseutvikling og leseglede. Det nyskapte navnet ”Ole Bok” gir assosiasjoner. Det peker ut mot bilde og bok som både ting, fortelling og tankeforankring. ”Ole Bok” er ”bok-kroppen” med bamsehodet på toppen, med armer og bein: ”Ole Bok” setter ting og tanker i bevegelse – og kanskje er det broren til ”Ole Brum”